Project Description
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (ΥΑ 14708/10-08-2007/ΦΕΚ 1616/Β/17-08-2007) οι επιχειρήσεις που παράγουν, επεξεργάζονται, αποθηκεύουν, μεταφέρουν, διακινούν τρόφιμα ή ασχολούνται με το λιανικό εμπόριο, τη διάθεση τροφίμων, τη μαζική εστίαση και ζαχαροπλαστική ή είναι εργαστήρια παραγωγής ή μεταποίησης τροφίμων, έχουν υποχρέωση να καταρτίζουν όλο το προσωπικό τους που ασχολείται με χειρισμό τροφίμων.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε κάθε άτομο που απασχολείται σε μια επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος (Εστιατόρια, Καφετέριες, Ζαχαροπλαστεία, Ξενοδοχεία, Ψητοπωλεία, Φούρνοι, Σούπερ Μάρκετ, Τυροκομεία, Παιδικοί Σταθμοί κ.λ.π) που έρχεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο σε επαφή με τα τρόφιμα.
Σεμινάριο με τις εξής θεματικές ενότητες:
- Εισαγωγή στην ασφάλεια τροφίμων
- Μικροοργανισμοί και χαρακτηριστικά αυτών
- Τροφοδηλητηριάσεις και η παρεμπόδισή τους
- Ατομική υγιεινή και συμπεριφορά του χειριστή τροφίμων
- Το Εργασιακό Περιβάλλον
- Πρακτικές καθαρισμού
- Κοινά μιάσματα και έλεγχος αυτών
- Νομοθεσία υγιεινής τροφίμων
- Έκδοση Βεβαίωσης εγγραφής μέχρι την υλοποίηση της κατάρτισης
- Βεβαίωση παρακολούθησης με την ολοκλήρωση της κατάρτισης
- Συμμετοχή στις εξετάσεις του ΕΦΕΤ
Μετά την παρακολούθηση του προγράμματος οι εκπαιδευόμενοι δίνουν εξετάσεις για να αποκτήσουν βεβαίωση στην Υγιεινή και Ασφάλεια τροφίμων.
10 ώρες / 2 ημέρες.
Στις εγκαταστάσεις μας, με ελάχιστο χρόνο διεξαγωγής τις 40 ημέρες, μετά την αποστολή των δικαιολογητικών στον ΕΦΕΤ (Το διάστημα αυτό απαιτείται για τον έλεγχο των δικαιολογητικών από τον ΕΦΕΤ).